دارو جدید پایین آورنده فشــار بلندخون که . . .

ساخت وبلاگ

ترجمه وتلخیص: دکتور کاظمی

دارو جدید برای درمان فرط فشــار خون ZILEBESIRANE

فشــآر خون بلند Hypertension یکی از مشــکلات اســاسی مردم در جهان است که در حدود 1.2 میلیارد تن در دنیا به آن مصـاب هستــند. در سالهای اخیر با پیشــرفت علوم مختلف طبی مطالعات روی بیماری ها، پتولوژی، فزیوپتولوژی، نحوه تداوی و میخانیکیت اثردواها در بدن و . . . مطالعات زیادی صورت گرفته است و برهمین مبنا هر روز شــاهد کشف جدید و تازه درســاحات مختلف طبی، منجمله فشارخون بالا هسـتیم. یکی از چالش های بزرگ صحی درجهان همانا فرط فشار خون است که سالانه سبب معلولیت و مرگ ده ها هزار تن درجهان میشود. فشـار بلند خون از بیماری های است بالای تمام اعضـآ بدن اثرات خودرا میگذارد، بخصوص بالای قلب، کلیه ها، چشــم، سیســتم عصبی و غیره.

فشار بلند خون به دوشـکل است: فشـار بلند اولیه یا اساسیPrimary or Essential و فشار خون ثانوی Secondary. توضیح هریک ازین انواع فشار خون، جای خودرا دارد فعلاً در قسمت درمان جدید آن صحبت میکنیم. Anna Dominiczak MDیکتن از محققین در دانشـگاه Glasgow, UK براین باور است که "فشار خون بلند درجهان ازهر 3 نفر یکتن را مصاب میکند، اما 20% آنها تحت کنترول قرار میگیـــرند". این یک پرابلم بزرگ صحی است. او باور دارد که تا سال 2050، در کشور های پیشرفته از 76 میلیون مرگ، 120 میلیون Strokes، 79 میلیون حملعه قلبی و 17 میلیون عدم کفایه قلبی جلوگیری خواهد شد.

برای درمان فشار خون بالا چندین گروپ دواهای مختلف وجود دارد که روز مره دکتوران از آنها برای کنترول فشــار بلند خون از آنها اسـتفاده میکنند. البته در کنار دواهای کیمیــاوی که امروزه در درمان فرط فشـارخون مروج است، تعدادی از دواهای گیــاهی نیز برای درمان این مریضی نیز توسط متخصصین بخش مربوطه تجویز میشود. با آنهم بعضاً مشاهده شده است که تداوی فشـار خون نا موفق بوده است. یا دواها به شــکل درست تطبیق نگردیده است یا اینکه دوا اثربخش نبوده است. دانشــمندان ومحققین درین بخش تلاش زیاد کردند و دواهای مختلف را تجربه کردند.

اخیــراً یک تیم از محققان KARDIA-1 برای درمان فرط فشار خون دارو جدید را تجربه کردند و افراد مبتلا به فرط فشــار خون Hypertension(HTN) خفیف و متوسط را برای مدت شـش ماه تحت نظر قرار میدهند. این دارو بنام ZILEBESIRANE است که اخیراً محققین در ایالات متحده امریکا آنرا بالای 394 تن مصاب فشـار بلند خون بصورت آزمایشی تطبیق کردند. فشــار خون ســیستولیک این افراد mmHg 135 -160 بود( متوسط فشارخون آنها mmHg 142 بود). درمان فشـارخون آینها با مصرف «دو دوا همزمان» بی نتیجه بوده است.

میکانیزم عمل این دارو طوری است که: این دارو از طریق مداخله در RNA حجرات کبد مسوول تولید Angiotensinogen که یگ پیش دارو( precursor) برای ســیستم Renin-Angiotensin-Aldosterone است، سبب نهی تولید این پیش دارو میشود. جریانRenin-Angiotensin-Aldosterone اساساً تنظــیم کننده فشـار خون در بدن است، بناً با نهی این پیش دارو اثرات آن بالای سیستم R.-A.-A. سبب کاهش فشــار خون میشود.

Dr. George Bakris پروفیسور و مسـوول بخش فشـار خون در دانشـگاه طـبی شــیکاگو University of) Chicago Medicine) و سرپرست تیم تحقیقKARDIA-1 ، گفت که:" با اسـتفاده از این دوا خطرات قلبی ناشی از فشـار خون بالا، کاهش مییابد و در نتیجه مرگ میر و معیوبیت نأشی ازین بیمار کم میشود". بعد از تکمیل تحقیقات این تیم گزارش کاری خودرا رسـماً به تاریخ 11 / NOV. /2023 در انجمن قلبی امریکا The American Heart Association (AHA) در فلادلفیــا ارائه کردند.

این تیم محققین اشخاص تحت مشــاهده را با دوزهای مختلف دوا ZILEBESIRANE تحت تداوی و مراقبت گرفتند. دوزهای 150mg, 300mg, 600mg تک دوز برای شش ماه تجویز کردند و برای گروه دیگر 300mg هر دوماه یک دوز تطبیق گردید(البته درکنار اینها بالای تعدادی از بیماران "داورنما PLACEBO" نیز تطبیق گردیده است). نتیجه بعد ازتعقیب شش ماه نشـان داد که (88% - 98%) پروتئین Angiotensinogen سیروم خون این افراد بصورت پایه دار کاهش یافته بود. بیمارانیکه ZILEBESIRANE را اخذ نموده اند، بصورت متوسط بعداز 24 ساعت فشـار خون سیستولیک آنها درحدود130mmHg برای مدت شش ماه باقی ماند. البته درتمام این چهار گروپ افرادیکه این دارو برای ایشـان تجویز گردیده است، فشـار خون سـیستولیک آنها چه در روز و چه در هنگام شب، بصورت قابل ملاحظ کاهش داشـت. درتمام این بیماران تحت مشاهده، صرف 4 تن آنها عوارض جانبی - نه چندان مهم - نشـان دادند که سبب عدم ادامه تطبیق دوا گردید؛ ازین جمله دو نفر آنها اُفت فشـار خون وضعیتی Orthostatic Hypotension، فشار خون یکتن آنها بلندتر رفت و یکتن دیگر عکس العمل در ناحیه زرق نشـان داد. بیشترین عارضه جانبی این گروپ، Hyperkalemia بود که درحدود 6% بیماران تحت کنترول به آن مصاب گردیدند. این عارضه خفیف بود و نیاز به مداخله یا توقف درمان نداشت. هیچ یک ازینها سبب عوارض شدید کلیــه نگردید. ضمناً کاهش فشار خون آنقدر نبود که از نظر کلیــنیکی سبب صدمه به فعالیت ها کلیــه و یا جگر گردد(Bakris). علاوتاً یکتن در جریان درمان بااخـذ300mg در هرسه ماه این دارو، ازسبب توقف قلبی ریوی Cardiopulmonary Arrest فوت کرد که علت آن این دارو نبود. با آنهم نیاز به تحقیق بیشـتر در مورد ادامه درمان با این دارو دیده میشود( KARDIA – 2 /Phase2). این تیم برای دور دوم تحقیق خویش، آماده شده اند تا نتایج را تا اخیر فصل سوم یا فصل چهارم سال 2014 اعلام خواهند کرد.

+ نوشته شده در پنجشنبه دوم فروردین ۱۴۰۳ ساعت 20:31 توسط دکتور ســیدخلیل شــاه کاظمی  | 

امروز چهارشنبه 24 برج عقرب UNODC وضعیت کشت خشخاش و تولید تریاک درافغانستان را اعلام کرد....
ما را در سایت امروز چهارشنبه 24 برج عقرب UNODC وضعیت کشت خشخاش و تولید تریاک درافغانستان را اعلام کرد. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : zendagisabz بازدید : 21 تاريخ : پنجشنبه 30 فروردين 1403 ساعت: 21:53